top of page
20221219 18 Voorstelling 19 12 2022.jpg

Werktheater 

Theater inspireert!
Theater daagt je uit en prikkelt je creactiviteit, je inlevingsvermogen en laat je de verbinding aangaan met anderen. LIZ presenteert: Een intervisie- en coaching training die we "Werktheater" noemen.

 

Het werktheater

We gaan met thema's aan de slag waar jij als professional mee in aanraking komt. Wat doet dit met jou? Is het lastig? En hoe kun je ermee omgaan?

LIZ gelooft in leren door te doen en te ervaren. Leren van elkaar kwaliteiten en je eigen kwetsbaarheid voelen. Jouw eigen talenten ontdekken en deze verder ontwikkelen op een leuke, ontspannen en creatief uitdagende manier die je niet snel zult vergeten.

Hoe ziet de training eruit?

  • De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 3 uur.

  • De groep bestaat uit max 6 personen. 

  • De training kan op locatie.

  • We gaan als individu en als groep aan de slag met thema's waar je (dagelijks) mee in aanraking komt. 

  • De laatste sessie: De eindpresentatie in de vorm van een theaterstuk dat zal plaatsvinden op een unieke locatie. 

Ervaring uit  de praktijk

2023-11-14_10.24.04.jpg

Trudy Maessen

Auteur & Regisseur

Ruim 40 jaar werkzaam in de ouderenzorg, eerst jaren in de zorg en daarna als activiteitenbegeleidster.  Hiervan ook enkele jaren bij dag belevingen voor mensen met een verstandelijke beperking. 

Toneel en theater is een van mijn grootste hobby, mijn hele leven ben ik op de een of andere manier verbonden en bezig geweest met toneel/theater. Het was dan ook fantastisch dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. 

Als eerste bij een theater voor mensen met een verstandelijke beperking, waar ik geleerd heb om de mensen juist hun eigen kwaliteiten te laten ontwikkelen. Ontdek wat bij ze past en dicht bij ze staat. 

Van het een kwam het ander en kreeg ik de vraag om revues bij mij in het dorp te regisseren. Het uitdagend idee kwam om mensen met geen toneelervaring te casten en mee te laten doen. 

Als regisseur, regisseer je een voorstelling met daarbij het allerbelangrijkste, hoe creëer je een groep waar de sfeer goed is en waar iedereen zich goed voelt en zichzelf durft te presteren en kan genieten van de presentatie.

Door mijn passie en enthousiasme in het overbrengen van hoe mooi toneel en theater kan zijn voor écht iedereen, was mijn interesse gewekt om dit ook te gaan opstarten op mijn werkplek, een dag beleving voor senioren. Het was prachtig om ook dan altijd naar de persoonlijke kwaliteiten te zoeken en te ontdekken, iedereen verdient een podium en ervaart succes met 'n groot applaus.

Die kwetsbaarheid, iedereen op het podium hetzelfde gevoel, je bent niet alleen!

Inmiddels heb ik bij de Limburgse federatie voor Amateurtoneel een cursus regie gevolgd om mijn basiskennis als regisseur verder te ontwikkelen. 

 

Van het een kwam weer het ander en raakte ik in gesprek met LIZ, het idee ontstond om een vorm van werktheater te ontwikkelen voor en met professionals.

Leren van elkaars kwaliteiten, je eigen kwetsbaarheid voelen en zo je empathisch vermogen vergroten. Het theater als instrument gebruiken om voorbeelden uit de praktijk aan elkaar zichtbaar te maken. Waar loop je tegenaan, wat kan anders, waar liggen de behoeftes. 
We zijn ervan overtuigd dat deze manier van leren van elkaar werkt met als afsluiting een voorstelling samen presenteren. Zeker om nooit meer te vergeten! 

"Iedereen doet er toe en als je er niet bent dan wordt je gemist, je hoort erbij."

"Geluk meegeven en even vergeten wat vergeten is." 

IMG-20231027-WA0014.jpg

Wil je je graag opgeven of heb je vragen over het Werktheater? Neem dan contact met ons op: academie@ikbenliz.nl  of bel 0859024640

bottom of page