top of page

Raad van Toezicht ​

Wim van Osch.jpg

Wim van Osch

Na mijn studie bosbouw en cultuurtechniek heb ik mij vooral ontwikkelt in de duurzame projectontwikkeling bij Arcadis, het vroegere Heidemij.

 

Direct na mijn pensionering ben ik als professionele vrijwilliger, vijftien jaar actief geweest bij KNHM-foundation. Zij daagt mensen uit hun leefomgeving socialer en mooier te maken. Als vrijwilliger inspireer en verbind ik maatschappelijke initiatieven waardoor deze sneller groeien. Dus niet alles aan de overheid overlaten, maar zelf als burger je verantwoordelijkheid nemen. Namens de foundation heb ik Naoberzorg Roggel geadviseerd bij haar opstart en uitrol.

 

In 2019 ben ik als kwartiermaker door B & W van de gemeente Venray gevraagd, een Adviesraad Sociaal Domein op te zetten. Deze raad adviseert het College en de Raad, gevraagd en ongevraagd, over alle zaken binnen het sociaal domein. Twaalf enthousiaste burgers, die weten wat er leeft in Venray, en kennis van zaken hebben, zetten zich nu in voor de zwakkeren in de samenleving. En dit zijn nu de dingen, waar ik een warm gevoel van krijg !

 

Graag ondersteun ik daarom als lid van de Raad van Toezicht de vernieuwende initiatieven van de ‘Zorg-doen-denkers’ van LIZ.

Eric Frencken

Na mijn studie fiscaal recht aan de Katholieke Universiteit Brabant ben ik gaan weken als fiscaal jurist bij een middelgroot accountantskantoor. Na een viertal jaren heb ik een overstap gemaakt naar het bankwezen, alwaar ik binnen het segment private banking heb geopereerd. Toch kriebelde het bloed waar het niet gaan kan en ben ik weer gaan werken als fiscaal jurist bij een Limburgs accountantskantoor. Na 16 jaar heb ik in september 2019 de overstap gemaakt naar mijn huidige werkgever, Scheers Groep adviseurs en accountants. Een echte financial dus.

 

Toch zijn het niet alleen financiën die mij bezig houden. Ik bekleed met plezier een aantal bestuursfuncties in maatschappelijke organisaties, variërend  van een publieke omroep, het Nederlands Indiëmonument tot een goede doelen stichting, waar vooral geld wordt opgehaald voor een goede besteding binnen de zorg. Het mogen deelnemen aan de Raad van Toezicht bij de Coöperatie LIZ maakt mijn wereld wat dat betreft compleet. Graag lever ik een bijdrage aan de ontwikkeling van deze prachtige organisatie.

Erik Frencken.jpg
Geert.jpg

Geert Schols

Met meer dan 30 jaar ervaring als verpleegkundige, beleidsadviseur en programmamanager in de Verstandelijk Gehandicaptenzorg bij Dichterbij en STEVIG. Naast mijn HBO Verpleegkunde heb ik ook de Master Management en Innovatie met succes afgerond. Sinds 2015 ben ik gecertificeerd VOORT innovatie facilitator.

 

In 2015 de stap gezet om mijn droom te gaan realiseren. Ik ben mijn eigen bedrijf begonnen wat ik op dit combineer met mijn andere passie, begeleider behandeling bij STEVIG in Oostrum. 

SAMEN EEN innovatie helpt zorgorganisaties en non-profitorganisaties met het bedenken en ontwikkelen van nieuwe innovatieve producten, diensten en/of procesinnovaties. Als innovatie facilitator begeleid ik teams met behulp van de VOORT innovatie methode.

 

Ik geloof in het optimaal benutten van passie en het talent van medewerkers in de zorg. Ondernemerschap bij medewerkers in de zorg is nodig om tot excellente en menslievende zorg voor onze meest kwetsbare mensen te komen. Innovatie kan daarbij helpen, niet omdat het kan maar omdat het moet. 

Ik geloof in de visie en missie en het vernieuwende concept van leermeesters in zorg en wil hier graag als toezichthouder mijn bijdrage aan gaan leveren.

bottom of page